De Zerbi somt op wie hij donderdag moet missen tegen Ajax

Natuurlijk baalde Roberto De Zerbi zaterdag van de nederlaag die Brighton & Hove Albion leed bij Manchester City (2-1), maar de manager zat na afloop vooral met blessurezorgen in zijn maag. Danny Welbeck en Solly March zullen er donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen Ajax niet bij zijn.

Manchester City
2 - 1
Brighton & Hove Albion

Welbeck viel tegen City al na een kwartier uit met een spierblessure, terwijl March in blessuretijd per brancard van het veld gehaald moest worden. Het is nog onduidelijk hoelang de aanvaller en de verdediger zullen moeten revalideren, maar het duel met Ajax komt sowieso te vroeg.

'De blessures zijn het slechtste nieuws van vandaag', verzuchtte De Zerbi op zijn persconferentie. 'Ik denk dat we Solly voor lange tijd kwijt zijn en Danny heeft een spierprobleem. We moeten dit seizoen te veel spelers gebruiken en dat is zwaar.'

'We spelen donderdag tegen Ajax, een cruciale wedstrijd, en we missen Pervis Estupinan, Tariq Lamptey, Julio Enciso, Solly March en Danny Welbeck', somde De Zerbi op. 'Maar goed, ik heb vertrouwen in mijn spelers. We kunnen best eens verliezen, maar ik wil de persoonlijkheid en energie die we vandaag in de tweede helft hebben getoond in ieder geval terugzien.'

In Europa League-Groep B staat Brighton na twee wedstrijden op één punt en Ajax op twee punten. De ontmoeting van donderdag wordt afgewerkt in Engeland.