De zege van het Nederlands elftal op Wembley in tien beelden

De oefeninterland tussen Engeland en het Nederlands elftal leverde tal van fraaie foto's op. Voetbal International selecteerde tien opvallende beelden van VI Images.

Voorafgaand aan het oefenduel tussen Engeland en Nederland is er een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in Brussel vorige week.
Daarnaast staat de wedstrijd ook in het teken van het herdenken van Johan Cruijff. In de veertiende minuut staan tachtigduizend man op voor El Salvador voor een indrukwekkend applaus.
De wedstrijd breekt in de veertigste minuut los, als Leicester City-sensatie Jamie Vardy afrondt na een uitstekende aanval van de Engelsen: 1-0.
Aan de andere kant is het debutant Vincent Janssen die zich laat zien. Vier minuten na rust krijgt hij een plotseling een grote kans, doordat John Stones uitglijdt. Janssen stuit echter op doelman Fraser Forster.
Een minuut later mag Janssen op revanche. Een voorzet van Luciano Narsingh raakt de arm van Danny Rose en scheidsrechter Mateu Lahoz legt de bal op de stip. Janssen is ijzig koel en schiet overtuigend binnen.
Vardy, dit seizoen al goed voor negentien doelpunten in de Premier League, neemt het doel van Jeroen Zoet onder vuur. De PSV-keeper duwt de bal knap uit de kruising.
Een kwartier voor tijd is Janssen ook nadrukkelijk betrokken bij het tweede doelpunt van Oranje. De AZ-spits zet Phil Jagielka met een stevige schouderduw opzij, maar mag door. Janssen houdt vervolgens het overzicht en bedient Narsingh bij de tweede paal.
De compleet vrijstaande Narsingh schiet vervolgens eenvoudig binnen en zorgt voor een verrassende voorsprong voor Oranje: 1-2.
En dus stapt het Nederlands elftal in Wembley als winnaar van het veld. Doelpuntenmakers van links naar rechts: Vincent Janssen, Luciano Narsingh en Jamie Vardy.
De Premier League staat dit seizoen bol van de Nederlanders en dus was het treffen tussen Engeland en Oranje een weerzien van veel ploeggenoten. Jordy Clasie heeft achteraf een dolletje met Southampton-collega Fraser Forster. Die lijkt er overigens een stuk minder schik in te hebben.

Samenstelling: Lentin Goodijk