De Zeeuw: 'Jelle weet dondersgoed dat het een fout was'

Voor Demy de Zeeuw staat het vast: NAC Breda moet zich na de onnodige nederlaag tegen Heracles Almelo (1-3) opmaken voor de nacompetitie. Doelman Jelle ten Rouwelaar is de gebeten hond.

'Persoonlijke fouten kosten ons de wedstrijd. Je kunt nog zo goed voetballen, maar als je op zo'n manier doelpunten weggeeft...Jelle weet dondersgoed dat het een fout was, maar hij heeft ons de afgelopen weken er ook doorheen gesleept en punten gepakt. Jammer dat hij vandaag zo'n ketser maakt.'

Doelman Jelle ten Rouwelaar tastte volledig mis bij de openingstreffer van Bryan Linssen. En dat terwijl NAC in het eerste kwartier sterk begon en een aantal goede kansen kreeg. Mats Seuntjens bracht de spanning voor de rust nog wel terug door 1-2 binnen te koppen. 'Uiteindelijk hebben we nog kansen gehad op 2-2, maar ook na de rust hadden we meer als team moeten brengen.'

Nacompetitie
'En dan geef je ook de 1-3 weg na een persoonlijke fout. Het heilige vuur, slimmigheid, dat missen wij', aldus De Zeeuw. 'Nu is de nacompetitie een feit. Dan komen er vier wedstrijden waarbij je moet beuken en dan zal er geen sprake zal zijn van goed voetbal. Dan moet je overleven. Ik denk wel dat wij daartoe in staat zijn, maar één slechte dag en je bent de klos. Dat mag ons niet gebeuren. Het is gewoon een moeilijk jaar. Ook de situatie rond het stadion past in het seizoen van NAC.'

In navolging van De Zeeuw kijkt ook trainer Robert Maaskant vol vertrouwen naar de play-offs tegen degradatie. 'We bezitten voldoende kwaliteit om in de nacompetitie de betere ploeg te zijn. We hebben de laatste weken heel goed voetbal gespeeld, heel veel kansen gecreëerd. Tot de wedstrijd tegen FC Dordrecht (2-2, red.) hadden we het absolute geloof dat we ons direct veilig konden spelen, vandaag was een flinke dreun. Maar wij hebben voldoende kwaliteit om die nacompetitie te winnen. Dat beloof ik.'