De Vrij door terugslag niet tegen De Jong

Reacties

Lazio moet het morgen in het bekerduel met AC Milan zonder Stefan de Vrij stellen. De verdediger, die al een tijdje sukkelt met klachten aan zijn voet, is niet opgenomen in de wedstrijdselectie. Nigel de Jong kan wel weer in actie komen voor Milan; hij is hersteld van een spierkwetsuur.

De Vrij door terugslag niet tegen De Jong

De Vrij kwam zaterdag nog wel met Lazio in actie in het competitieduel met Milan (3-1), maar werd toen in de tweede helft vervangen. Tegen Napoli (0-1 nederlaag) en Torino (1-3 zege, beker) liet De Vrij ook al verstek gaan. Behalve De Vrij ontbreekt ook Edson Braafheid (knieblessure) nog bij Lazio.

Milan heeft De Jong weer tot zijn beschikking. De Nederlander sukkelde ruim een week met een spierblessure, maar hervatte maandag de training. Milan kan daarentegen niet beschikken over Stephan El Shaarawy. De bijzonder blessuregevoelige aanvaller heeft een voetbreuk opgelopen en is zeker anderhalve maand uit de roulatie.

Marco van Ginkel, die zaterdag ook al in de basis stond, is wel inzetbaar. Dat geldt niet voor Philippe Mexès, die door Filippo Inzaghi buiten de selectie is gelaten naar aanleiding van zijn wangedrag en rode kaart in het duel van zaterdag. De Franse verdediger hangt een zeer lange schorsing boven het hoofd na een confrontatie met Stefano Mauri.

Het duel met Lazio is volgens La Gazzetta dello Sport cruciaal voor Milan-trainer Filippo Inzaghi. Bij een nederlaag wordt de voormalige spits ontslagen, meldt de roze sportkrant.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.