De Vries: 'Was niet sterk genoeg om het droog te houden'

Mark de Vries vestigde de landelijke aandacht op zich door zijn emotionele verhaal na afloop van de competitiewedstrijd tussen zijn club SC Cambuur en AGOVV Apeldoorn. Even eerder was namelijk een brief op zijn deurmat geland waarin de Friese club het contract met de bonkige spits had opgezegd.

De Vries: 'Was niet sterk genoeg om het droog te houden'

De inmiddels 36-jarige aanvaller zag ongewild en onverwacht het einde van zijn carrière met rasse schreden naderbij komen en liet zijn tranen de vrije loop. De beelden (zie hieronder het betreffende interview) raakten Nederland. AD-journalist Sjoerd Mossou wijdde woensdag zijn column aan De Vries. De speler is zelfs trending topic op Twitter.

'Het begint me nu pas te dagen hoeveel indruk dat interview blijkbaar op mensen heeft gemaakt', vertelt De Vries. 'Trending op Twitter. Tot vandaag wist ik niet eens wat het was. Ongelofelijk eigenlijk. Vanochtend op de training heb ik weet ik niet hoeveel steunbetuigingen gehad van supporters. Ik schaam me zelfs een beetje, er zijn veel ergere dingen dan dat mij nu overkomen is.'

Het was volgens De Vries niet eens zozeer de bewuste brief die voor de emoties zorgde. 'Nee, het ging om het besef: ik realiseerde me voor de camera pas dat mijn carrière zomaar eens bijna over kon zijn. Hoe gelukkig je dus moet zijn als je mag voetballen. Dat wordt steeds betrekkelijker naarmate je ouder wordt.'

De Vries beseft dat het nu eenmaal bij een carrière als profvoetballer hoort. 'Natuurlijk, maar op dat moment werd ik er mee overvallen. En was ik niet sterk genoeg om het droog te houden. De komende tijd moet ik maar eens goed over mijn toekomst nadenken.' (Tom Wildvank)

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's