De tranen van Alvaréz: 'We moeten onze borstkas tegen de kogels zetten'

Reacties

Mexico was dicht bij een nieuwe kans in de achtste finales op een WK, maar strandde woensdag toch echt in de groepsfase. Voor Edson Alvaréz reden om diep door het stof te gaan en op te roepen tot evaluatie.

De tranen van Alvaréz: 'We moeten onze borstkas tegen de kogels zetten'
© Pro Shots
Saoedi-Arabië
Saoedi-Arabië
1 - 2
Mexico
Mexico

Alvaréz en zijn ploeggenoten konden rekenen op de massale steun van overgevlogen fans. 'Ik wil me bij hen verontschuldigen', zei de tot tranen geroerde Ajacied bij TUDN. 'Ik wil ze bedanken, want het feit dat ze komen is ongelooflijk. We voelen echt hun steun.'

'Het is tijd voor een grote evaluatieronde', riep de 25-jarige Alvaréz verder op. 'Van wat we verkeerd doen. Niet alleen op het veld, maar in alles. We hadden veel kansen en mogelijkheden, maar we konden niet scoren. We moeten de dingen onder ogen zien, onze borstkas tegen de kogels zetten.' Een uitspraak die neerkomt op 'we moeten onze verantwoordelijkheid nemen'.

Mexico was nog erg dicht bij de tweede plaats in groep C, maar een doelpunt van Salem Al-Dawsari in minuut 96 dompelde het land uit Midden-Amerika in rouw. 'De groep was niet gemakkelijk', blikt Alvaréz terug op de Mexicaanse WK-campagne. 'Een overwinning tegen Polen was een beter scenario. We probeerden het, maar blijven achter met een nare smaak in onze mond.'

Wereldkampioenschap

Stand Groep C Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
3
2
0
1
5-2
+3
6
2
Polen
3
1
1
1
2-2
0
4
3
Mexico
3
1
1
1
2-3
-1
4
4
Saoedi-Arabië
3
1
0
2
3-5
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.