Martino vertrekt bij Mexico: 'Mijn contract eindigde na het fluitsignaal'

Reacties

De dagen van Gerardo Martino als bondscoach van Mexico zijn geteld. Na de uitschakeling in de groepsfase van het WK bevestigde Martino dat hij afscheid neemt.

Martino vertrekt bij Mexico: 'Mijn contract eindigde na het fluitsignaal'
© Pro Shots
Saoedi-Arabië
Saoedi-Arabië
1 - 2
Mexico
Mexico

Voor het eerst in acht WK's slaagde Mexico er niet in om de groepsfase te overleven. Op basis van het doelsaldo eindigde El Tri achter Polen, dat samen met groepswinnaar Argentinië doorstootte. Mexico sloot af met een 1-2 zege op Saoedi-Arabië en kwam één doelpunt tekort om Polen van de tweede plek te stoten.

'Ik ben verantwoordelijk voor deze teleurstelling. We accepteren dat we hebben gefaald op dit WK', zei Martino na afloop. 'Mijn contract eindigde op het moment dat de scheidsrechter op zijn fluit blies. Ik kan er niets meer aan doen.'

Martino werd in januari 2019 aangesteld als bondscoach. Een half jaar na zijn aanstelling won hij de Gold Cup met Mexico. In 2021 verloor Mexico onder zijn leiding van de Verenigde Staten in de finales van zowel de Nations League als de Gold Cup. Martino was eerder al bondscoach van Paraguay en Argentinië en trainde tussendoor onder meer Barcelona.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep C Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
3
2
0
1
5-2
+3
6
2
Polen
3
1
1
1
2-2
0
4
3
Mexico
3
1
1
1
2-3
-1
4
4
Saoedi-Arabië
3
1
0
2
3-5
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.