De toekomst is nu voor Zidane en Real Madrid

Reacties

Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez noemde hem nog niet zo heel lang geleden 'de man voor de toekomst', maar diezelfde bestuurder benoemt Zinedine Zidane nú al tot hoofdcoach van De Koninklijke. De Fransman vervangt de ontslagen Rafael Benítez, al mist hij naar eigen zeggen nog 'een hoop'.

De toekomst is nu voor Zidane en Real Madrid

'Iedereen bedankt me nu nog steeds voor het feit dat ik hem hierheen heb gehaald', zei Pérez tijdens een interview, half december, doelend op Zizou. De preses haalde de Algerijnse Fransman tijdens zijn actieve loopbaan in 2001 van Juventus naar Real en hij bleef daar tot 2006, toen hij er zijn spelerscarrière afsloot. In 2009 keerde hij terug in Estadio Santiago Bernabéu, in een bestuursfunctie.

In eerste instantie was hij twee jaar lang adviseur van de raad van bestuur, daarna was hij een jaar lang sportief directeur om vervolgens toch weer terug te keren naar het Madrileense gras. Als jeugdtrainer, welteverstaan. Tussen de zomers van 2013 en 2014 was hij de assistent van Carlo Ancelotti, waarna hij op eigen benen mocht staan als hoofdcoach van Real Madrid Castilla. 'Je kunt het zien', wees de voorzitter van de club uit de Spaanse hoofdstad naar het palmares van Zidane, 'hij heeft grote stappen gemaakt.'

'Hij heeft stappen gemaakt', zei Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez al eerder over Zinedine Zidane, die hij maandag als vervanger van de ontslagen hoofdcoach Rafael Benítez benoemde.
'Hij heeft stappen gemaakt', zei Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez al eerder over Zinedine Zidane, die hij maandag als vervanger van de ontslagen hoofdcoach Rafael Benítez benoemde.

Momenteel zet hij reuzenstappen, want na een vijfde plaats in de Segunda División B in het seizoen 2014/15 en een huidige tweede plaats wordt hij naar de hoofdmacht gepromoveerd. Zelf had de voormalig Frans international eerder nog het gevoel dat hij nog een hele ontwikkeling door moest maken, voordat hij klaar was voor die job. 'Ik ben na mijn eerste jaar bij de Castilla gebleven, omdat ik vond dat ik nog iets miste', zei hij in november, terugblikkend op zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijke, zelfkritisch.

'Dat blijkt ook wel, want ik merk nu ik weer een paar maanden verder ben dat ik nog steeds een hoop mis. Maar ook een coach is nooit klaar en moet inspelen op dingen die hem nog nooit eerder zijn overkomen en waar hij dus niet op voorbereid is.' Een plotselinge terugkeer naar het eerste elftal hield hij dan ook lang af. 'Ik heb geen haast met de volgende stap, het belangrijkste is dat ik plezier heb in het werk dat ik doe.'

Die haast was ineens wel geboden toen Pérez Benítez buiten werkte. En toen was de 43-jarige Zizou ineens wél klaar voor de job waarvan al jarenlang zeker was dat hij hem ooit aan zou nemen. 'Zidane weet wat het betekent om Real Madrid te leiden', beredeneerde de preses zijn keuze. 'Hij weet ook uit zijn ervaring als speler hoe moeilijk dat kan zijn. Maar ik weet ook dat voor jou', en hij richtte zijn blik naar de kersverse hoofdcoach, 'het woordonmogelijk niet bestaat.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.