De Ridder weer van grote waarde voor winnend FC Utrecht

Ondanks een moeizame slotfase klopte FC Utrecht in eigen huis RKC Waalwijk. Utrecht dankte de 2-1 zege aan Steve De Ridder, die twee doelpunten maakte.

Binnen vijf minuten nam Utrecht al de leiding in het duel tussen de twee laaggeklasseerde teams. Na slecht uitverdedigen van RKC passeerde De Ridder een aantal spelers. Om vervolgens met rechts doeltreffend uit te halen. Met twee doelpunten was De Ridder (foto) ook al beslissend geweest tijdens de eerste overwinning van het seizoen van de Domstedelingen tegen AZ (2-0) op 25 augustus.

Door de vroege openingstreffer kreeg de kwetsbare ploeg van trainer Jan Wouters vertrouwen. Dat resulteerde in een verzorgde opbouw en enkele kleine mogelijkheden. RKC-doelman Jan Seda stond met enkele knappe reddingen echter een nieuwe Utrecht-goal in de weg. Dat doelpunt viel alsnog in de veertigste minuut. Opnieuw brak De Ridder door en ditmaal legde hij de bal zorgvuldig in de verre hoek.

Uit het niets kwam RKC in de 63ste minuut echter plots terug in de wedstrijd. Linksback Rémy Amieux schoot een vrije trap onder de muur door en de bal belandde pardoes achter Utrecht-doelman Jeroen Verhoeven. Na de tegentreffer stortte Utrecht in en slechts de paal kon voorkomen dat Aurélien Joachim de bezoekers op gelijke hoogte bracht uit een nieuwe standaardsituatie.

Ondanks een moedig slotoffensief slaagde RKC er vervolgens niet in een punt mee te nemen uit De Galgenwaard. Dankzij de overwinning stijgt Utrecht naar de elfde plaats en neemt het afscheid van de zestiende positie, die aan het eind van het seizoen nacompetitie zou betekenen.

Tegenstander RKC neemt deze plek op de ranglijst over, al heeft provinciegenoot NAC Breda ook slechts vijf punten bemachtigd. Dankzij de 5-1 overwinning bij Roda JC beschikt de club uit Breda over een beter doelsaldo.