De pijnlijke cijfers van Nederland in strafschoppenseries

Reacties

In de aanloop naar het WK ging het bij het Nederlands elftal veel over strafschoppen, maar in de penaltyreeks ging het vrijdag tegen Argentinië toch weer mis. De cijfers worden alsmaar pijnlijker.

De pijnlijke cijfers van Nederland in strafschoppenseries
© Pro Shots
Nederland
Nederland
ns
2 - 2
Argentinië
Argentinië

Nederland en strafschoppenseries: het is een uiterst ongelukkige combinatie. Tegen Argentinië was het voor de achtste keer dat Nederland penalty's moest nemen op een EK of WK; voor de zesde keer werd er verloren. Nederland kwam alleen op het EK 2004 (tegen Zweden) en op het WK van 2014 (tegen Costa Rica) als winnaar uit de bus. Na laatstgenoemd succes volgde direct weer een verloren serie. 

Voor Louis van Gaal is het de tweede keer dat hij na strafschoppen op een WK wordt uitgeschakeld door Argentinië. In 2014 ging het in de halve finale mis tegen de Zuid-Amerikanen, die juist specialisten zijn als het gaat om penaltyseries. Argentinië won vijf van de zes strafschoppenreeksen waar het op een WK aan deelnam.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.