De Oranje-ziekenboeg: deze elf mist Blind tegen Engeland

Reacties

Nederland kruist dinsdagavond hevig verzwakt de degens met Engeland. Bondscoach Danny Blind had van de geblesseerde internationals een zeer sterke ploeg kunnen samenstellen.

De Oranje-ziekenboeg: deze elf mist Blind tegen Engeland
Doelman

Jasper Cillessen (27 caps, gebroken neus)
De vaste doelman van het Nederlands elftal brak zondag zijn neus op de training tijdens een botsing met Klaas-Jan Huntelaar. Bondscoach Blind riep Michel Vorm op als vervanger voor Ajax-keeper Cillessen, maar de verwachting is dat Kenneth Vermeer of Jeroen Zoet dinsdag de kans krijgt tegen Engeland.

Verdediging

Daryl Janmaat (35 caps, knie)
Janmaat (Newcastle United) meldde zich vanwege een knieblessure af bij Blind. De bondscoach koos daardoor vrijdag tegen Frankrijk (2-3 nederlaag) voor Joël Veltman als rechtervleugelverdediger. Voor het duel met Engeland heeft hij Rick Karsdorp als alternatief. Voor hem zou het zijn interlanddebuut betekenen.

Stefan de Vrij (30 caps, knie)
Oranje moet het al tijden stellen zonder De Vrij, volgens velen de beste Nederlandse centrumverdediger van dit moment. De 24-jarige mandekker van Lazio staat al bijna het hele seizoen aan de kant met een zware knieblessure. Hij zou op tijd fit moeten zijn voor de start van de WK-kwalificatiereeks op 6 september tegen Zweden. Tegen Frankrijk speelde Jeffrey Bruma als rechter centrale verdediger.

Ron Vlaar (32 caps, kuit)
Vlaar meldde zich vorige week vanwege kuitklachten af bij Blind. Het was een flinke tegenvaller voor de Hensbroeker, die sinds november 2014 niet meer in actie kwam voor Oranje maar zich bij AZ sterk herpakte van een zware blessure. Tegen Frankrijk werd de positie van centrumverdediger bezet door Virgil van Dijk.

Jairo Riedewald (3 caps, enkel)
Ajacied Riedewald staat al bijna twee maanden aan de kant met een zware enkelblessure. Het grote talent, dat behalve als centrumverdediger ook als linksback kan spelen, komt dit seizoen niet meer in actie. Tegen Frankrijk koos Blind voor zijn zoon Daley Blind als linker centrumverdediger.

Erik Pieters (18 caps, kuit)
Pieters (Stoke City) haakte vanwege kuitklachten af voor de interlands tegen Frankrijk en Engeland. Vanwege zijn absentie werd Patrick van Aanholt bij de selectie gehaald door Blind. De Sunderland-back viel tegen Frankrijk in voor Jetro Willems, Blinds eerste keuze op de positie van linkervleugelverdediger.

Middenveld

Davy Klaassen (5 caps, knie)
Klaassen begon tegen Frankrijk nog in de basis, maar haakte zondag af met klachten aan zijn knie. Blind haalde PSV'er Marco van Ginkel bij de selectie na het wegvallen van de Ajacied. Voor de posities centraal op het middenveld zijn Blind, Ibrahim Afellay, Riechedly Bazoer, Georginio Wijnaldum en Jordy Clasie de andere alternatieven.

Kevin Strootman (25 caps, niet wedstrijdfit)
Strootman viel de afgelopen weken al twee keer in voor AS Roma, maar is nog niet topfit na een zware knieblessure. Blind zal hopen dat de centrale middenvelder de komende maanden weer langzaam de oude wordt, met het oog op de WK-kwalificatiereeks die in september begint.

Wesley Sneijder (121 caps, hamstring)
De spelverdeler van Galatasaray stond vrijdag tegen Frankrijk in de basis, maar viel uit met hamstringklachten. Blind besloot geen vervanger op te roepen voor de 31-jarige Sneijder. Wijnaldum en Afellay zijn alternatieven op '10', indien Blind ervoor kiest met een pure spelmaker te spelen.

Aanval

Arjen Robben (88 caps, hamstring)
De dribbelaar haakte kort voor deze interlandperiode af met klachten aan zijn bovenbeen. Blessures zijn een repeterende breuk voor Robben, die slechts vier van de tien wedstrijden van de mislukte EK-kwalificatiereeks kon meedoen. De 32-jarige aanvaller van Bayern München is - mits fit - nog altijd de grote man bij Oranje. Tegen Frankrijk acteerde Quincy Promes in de Robben-rol rondom aanspeelpunt Luuk de Jong.

Bas Dost (4 caps, voet)
Door een voetblessure kwam de frontman dit kalenderjaar nog niet in actie voor VfL Wolfsburg. Dost is op de weg terug, maar de duels met Frankrijk en Engeland kwamen voor hem duidelijk nog te vroeg. Luuk de Jong was vrijdag diepe spits. Klaas-Jan Huntelaar is zijn belangrijkste concurrent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.