De Mul en Huysegems houden Genk in het spoor topdrie

RC Genk won met 2-1 het uitduel met SC Lokeren. Stein Huysegems en Tom De Mul debuteerden succesvol voor de ploeg van trainer Ronny Van Geneugden.

De Mul en Huysegems houden Genk in het spoor topdrie

Op het door de vorst gladde veld van Daknam werd een boeiende wedstrijd geleverd. Beide ploegen speelden op de aanval en twee treffers hadden een dubieus luchtje. Debutanten De Mul en Huysegems hadden een groot aandeel in de zege.

Voormalig Ajacied De Mul tekende in de 67ste minuut voor de gelijkmaker. De van Sevilla overgekomen buitenspeler kopte een rebound binnen die volgens doelman Copa de lijn niet had gepasseerd. De keeper smeekte op zijn knieën om het doelpunt te annuleren maar werd bestraft met een gele kaart.

Aan de tweede goal van Genk ging, net als bij de eerste, een actie van Huysegems vooraf. De oud-speler van AZ, Feyenoord en FC Twente legde de bal koppend klaar voor Adam Nemec die vlak voor tijd de winnende treffer binnenschoot. De zege van Genk had groter kunnen zijn, maar veel aanvallen van de ploeg van De Mul en Huysegems eindigden in de keepershandschoenen van de uitblinkende Lokeren-goalie Copa.

De openingstreffer van SC Lokeren had ook veel controverse opgeleverd. Volgens de bezoekers gebruikte Omer Golan na een kwartier spelen zijn hand in plaats van zijn hoofd toen hij de voorzet Frédéric Dupré binnenwerkte. Scheidsrechter Alain Hamer was het daar niet mee eens en kende de treffer toe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen