Topdrie België laat geen steek vallen

De topdrie van België blijft dicht bij elkaar. Zowel Standard Luik, Anderlecht als Club Brugge boekte een zege.

Standard Luik-SV Roeselaere 3-0Koploper Standard Luik had weinig moeite met SV Roelaere en won eenvoudig met 3-0. Milan Jovanovic had drie kansen nodig om de openingstreffer te maken. Zijn eerste poging ging voorlangs, zijn tweede raakte de lat. De derde poging was wel raak. De Serviër kopte raak uit een vrije trap van Steven Defour. Voor rust vergrootte Axel Witsel de marge. De Voetballer van het Jaar van België benutte een strafschop nadat Dieumerci Mbokani was gevloerd in het strafschopgebied. Vlak voor tijd bezorgde invaller Leon Benko Les Rouges een 3-0 zege.

KV Kortrijk-Anderlecht 1-3Anderlecht had een moeilijke avond tegen KV Kortrijk maar herstelde na rust de schade die was veroorzaakt door een uithaal van Sven Kums. De Kortrijk-middenvelder schoot een uit het strafschopgebied gekopte bal van Arnold Kruiswijk hard binnen. De ploeg van Ariël Jacobs kwam na rust veel fanatieker het veld in en na een goede actie van Mbark Boussoufa kon Stanislav Vlcek voor de gelijkmaker zorgen. Roland Juhasz kopte tien minuten later Anderlecht op voorsprong. Vlak voor tijd was Boussoufa attent toen de door Sparta Rotterdam begeerde Peter Mollez een schot van Jonathan Legear moest lossen.

Club Brugge-Tubeke 3-1Ook Club Brugge kwam moeizaam op gang. Op slag van rust werkte Daniël Chavez een hoekschop hard binnen. In de tweede helft was Club heer en meester en kwam in de 71ste minuut via een harde knal van Nabil Dirar op een veilige 2-0. Kort daarna zorgde Koen Daerden voor de beslissing. Valeri Sorokin deed nog wat terug voor Tubeke, maar zijn treffer kwam te laat om de zege van de ploeg van Jacky Mathijssen in gevaar te brengen.