De Mul en Huysegems bezorgen Genk finaleplaats

RC Genk heeft zich ten koste van Lierse SK geplaatst voor de finale van de Belgische beker. Twee voormalige Eredivisiespelers bezorgden de Limburgers de 4-1 uitoverwinning.

Tom De Mul en Stein Huysegems schoten Genk in de tweede helft naar de zege op Tweede Klasser Lierse. Kort na rust lobte De Mul de bal over voormalig Roda JC-doelman Vladan Kujovic en vijf minuten later besliste Huysegems het bekerduel met zijn oude club.De aanvaller die afgelopen winter overkwam van FC Twente reageerde alert na een afgeketst schot van invaller Daniel Pudil: 0-2.

Kevin Janssens deed vijf minuten voor tijd nog iets terug voor Lierse -op aangeven van Jurgen Cavens verkleinde hij de achterstand tot 1-2 - maar spannend werd het niet meer in het Herman Vanderpoortenstadion. Huysegems en De Mul drukten in de resterende minuten met beide één treffer het krachtsverschil in de score uit en bepaalden de eindstand op 4-1 in het voordeel van de bezoekers.

KV Mechelen is de tegenstander van Genk in de finale. De club won dinsdag na het nemen van strafschoppen van Cercle Brugge.