De Mos vindt Vitesse geen subtopper: 'Spelen zaalvoetbal'

Reacties

Aad de Mos herkent Vitesse niet meer. De trainer, die tussen 2006 en 2008 voor de groep stond in Arnhem, vindt dat de ploeg te veel huurlingen heeft, zo vertelt hij in de rubriek VI Panel.

De Mos vindt Vitesse geen subtopper: 'Spelen zaalvoetbal'

'Vitesse is geen subtopper meer', stelt De Mos over zijn oude club, die zijn laatste zes Eredivisie-duels niet wist te winnen. De oorzaak daarvoor zit hem in de speelwijze, vindt De Mos. 'Vitesse speelt op dit moment zaalvoetbal zonder rendement. Ze blaffen, maar ze bijten niet', ziet hij. 'Tegen SC Heerenveen (1-1 gelijkspel, red.) bouwden ze zekerheid in en wilden ze zich niet laten afslachten, maar tegen Excelsior (2-2) moest het elftal weer volle bak vooruit spelen. Dat werkt niet.'

Ondanks de slechte reeks staat Vitesse nog achtste op de Eredivisie-ranglijst, met drie punten achterstand op nummer zes FC Twente. De Mos ziet echter een dieper probleem. 'De club is niet meer van Arnhem, het publiek kan zich door alle huurlingen niet meer met het team identificeren en blijft daarom weg', meent De Mos. 'Ik kan op dit moment geen zeven spelers opnoemen, en dat wil wat zeggen.'

Vitesse krijgt komende zaterdag in het thuisduel met PEC Zwolle (aftrap 20.45 uur) een nieuwe kans om de eerste competitiezege sinds 1 oktober te boeken.

Lees in de Voetbal International van deze week en op VI Premium hoe Frans Thijssen (oud-speler van Vitesse), Jan Streuer (voormalig technisch directeur bij Vitesse) en Paul Koster (voorzitter supportersvereniging) reageren op de vraag of Vitesse nog een subtopper is.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.