De meest effectieve spits van Europa slaat opnieuw toe

Reacties

Atalanta Bergamo heeft zondagavond zijn achtste Serie A-zege op rij geboekt. De ploeg van Oranje-internationals Hans Hateboer en Marten de Roon hijgt daardoor in de nek van Internazionale.

De meest effectieve spits van Europa slaat opnieuw toe
© Pro Shots
Cagliari
Cagliari
0 - 1
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

De wedstrijd in de Sardegna Arena was al na 27 minuten gespeeld, toen Andrea Carboni opzichtig in de fout ging. De verdediger duwde Ruslan Malinovskiy in zijn rug, toen hij een fraaie crosspass van De Roon wilde controleren. Carboni moest er met rood vanaf en Atalanta kreeg een penalty, die door Luis Muriel benut werd.

Het was alweer de zestiende Serie A-treffer van het seizoen voor Muriel, waarmee hij clubtopscorer van Atalanta is. Knapper is nog dat hij die zestien doelpunten veelal als invaller maakte. Muriel heeft dit seizoen slechts 1.056 minuten in de Serie A achter zijn naam. Gemiddeld is hij dus iedere 66 minuten goed voor een doelpunt, een moyenne waar zelfs Ciro Immobile (85 minuten) en Cristiano Ronaldo (92) niet aan kunnen tippen.

In het restant van de wedstrijd was Atalanta dominant, maar vielen er geen doelpunten meer. Hateboer was er nog het dichtst bij, maar hij kopte de bal tegen de lat. Voor het eerst sinds januari komt de ploeg van trainer Gian Piero Gasperini slechts één keer tot scoren kwam. Zo blijft Atalanta op precies honderd treffers staan.

Door de zege op Sardinië komt Atalanta tot op één punt van Internazionale, dat eerder op de zondag dure punten verspeelde tegen Bologna.

Overige uitslagen


Zo 5 jul. 2020

Meest effectieve spelers in Europese topcompetities

Spits Club Minuten per goal
Luis Muriel Atalanta 66
Robert Lewandowski Bayern München 81
Erling Haaland Dortmund 82
Kylian Mbappé PSG 84
Ciro Immobile Lazio 85
Sergio Agüero Man City 91
Cristiano Ronaldo Juventus 92
Duván Zapata Atalanta 99
Timo Werner RB Leipzig 100
Josip Ilicic Atalanta 101
Neymar PSG 101
Ante Rebic AC Milan 102
Mauro Icardi PSG 106
Lionel Messi Barcelona 111
Mason Greenwood Man United 115

Alleen spelers met minstens vijftien competitieoptredens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.