De Ligt beloond met plek in oranje gekleurd UEFA-elftal

Reacties

Matthijs de Ligt is door de UEFA beloond voor zijn sterke optreden in het Europa League-duel van Ajax met FC Kopenhagen (2-0). De zeventienjarige verdediger krijgt van de Europese voetbalbond een plek in het Elftal van de Week van het toernooi, net als twee landgenoten die in het buitenland acteren.

De Ligt beloond met plek in oranje gekleurd UEFA-elftal

De Ligt kreeg donderdag het vertrouwen van Peter Bosz in het hart van de defensie, waardoor Nick Viergever uitweek naar de linksbackpositie. De Ligt bewees het gelijk van Bosz: hij speelde een uitstekende wedstrijd, tot groot genoegen van zijn trainer.

Naast de Ajacied zijn ook Ryan Babel en Jean Paul-Boëtius geselecteerd voor het elftal. Babel blonk donderdag uit voor Besiktas: hij schreef twee goals op zijn naam in de 4-1 zege op Olympiakos. Boëtius speelde een prima duel voor RC Genk, dat zich middels een 1-1 gelijkspel tegen AA Gent (na een 5-2 zege in de heenwedstrijd) ook plaatste voor de kwartfinale. De voormalig Feyenoorder gaf na afloop van de wedstrijd al aan te hopen op Ajax als tegenstander in de volgende ronde.

Naast Babel, Boëtius en de Nederlanders bij Ajax zijn ook Albert Stuivenberg (trainer Genk), Sandy Walsh (Genk), Bram Nuytinck (Anderlecht), Daley Blind (Manchester United) en Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04) nog actief in de strijd om de Europa League. Memphis Depay is niet speelgerechtigd voor Olympique Lyon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.