De Leeuw gaat voor titel topscorer Derby van het Noorden

Reacties

● Van de 21 keer dat SC Heerenveen op bezoek kwam, hield FC Groningen de punten slechts zes keer in eigen huis (G8, V7).

De Leeuw gaat voor titel topscorer Derby van het Noorden

● De Groningers boekten slechts één zege in de laatste acht ontmoetingen met Heerenveen (G1, V6 – thuis & uit).

●Het eerste competitieduel van Groningen in de Euroborg was een 2-0 zege op Heerenveen, maar sindsdien verloor de ploeg van geen enkel team vaker in eigen huis dan van de Friezen (4 keer, samen met Ajax, AZ & PSV).

● De Groningers wonnen een jaar geleden voor het laatst twee opeenvolgende thuisduels in de competitie (tegen Ajax & Willem II in augustus/september 2014).

● Michael de Leeuw was trefzeker in de laatste drie Eredivisie-duels met Heerenveen en scoorde in totaal vijf keer in acht competitiewedstrijden tegen de Friezen (één keer voor De Graafschap). Net als voormalig SC Heerenveen-spitsen Alfonso Alves en Alfred Finnbogason staat zijn teller in de Derby van het Noorden op vier treffers.

● De Leeuw kwam in zijn laatste 127 speelminuten voor Groningen niet tot een schot en creëerde ook geen enkele kans.

● Hans Hateboer won tot dusver 81 procent van zijn persoonlijke duels, het hoogste percentage van alle Eredivisie-spelers die minimaal twintig duels aangingen.

Michael de Leeuw, karakteristiek koppend tegen FC Twente, gaat voor de topscorerstitel in de Derby van het Noorden.
Michael de Leeuw, karakteristiek koppend tegen FC Twente, gaat voor de topscorerstitel in de Derby van het Noorden.

● Heerenveen was twee keer eerder ongeslagen na de eerste vier speelronden in de Eredivisie (1993/94 & 1997/98); de Friezen waren in die jaargangen ook na vijf wedstrijden nog zonder nederlaag.

● SC Heerenveen speelde drie duels achtereen met 1-1 gelijk. De Friezen speelden in 2004 voor het laatst vier keer gelijk op rij.

● Mitchell Te Vrede kwam in zijn eerste 36 minuten voor SC Heerenveen tot twee schoten op doel, maar heeft de laatste 217 minuten de keeper van de tegenstander niet meer getest (3 schoten).

● Dwight Lodeweges is als trainer nog ongeslagen in Eredivisie-duels met FC Groningen (W3, G2).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.