De Koning: 'Ik wil geen Joop Zoetemelk worden'

Reacties

Door de 4-1 overwinning in de heenwedstrijd tegen De Graafschap kan Hans de Koning promotie naar de Eredivisie bijna niet meer ontgaan. De trainer van Go Ahead Eagles vindt het ook wel tijd worden.

De Koning: 'Ik wil geen Joop Zoetemelk worden'

Go Ahead moet zondag nog naar de Vijverberg voor de return van de finale in de play-offs, maar op De Adelaarshorst barstte donderdag al een groot feest los. 'Voor de mensen is het natuurlijk een ontlading. Drie maanden geleden stonden we nog op de negende plek', zei De Koning tegen FOX Sports. 'Dit is natuurlijk een geweldige uitslag, maar we moeten zondag gewoon weer aan de bak. We mogen niet denken dat het gelopen is.'

Toch zou het een wel erg grote domper zijn als De Koning nu opnieuw naast promotie grijpt. 'Dit is de vierde finale in vijf jaar. Ik wil geen Joop Zoetemelk worden', zei de 56-jarige oud-doelman, die er zelf altijd in heeft geloofd. 'De trainer heeft al vanaf het begin gezegd: we gaan nog voor de play-offs. Wij zijn erin blijven geloven en je ziet: we staan in de finale met nog een wedstrijd te gaan', vertelde Elvio van Overbeek, in een voorbereidende rol belangrijk bij de eerste twee goals.

Wolters
De man van de wedstrijd was echter opnieuw Randy Wolters. De 26-jarige Leidenaar scoorde twee keer. Drie dagen terug maakte hij vlak voor tijd in de return nog de 2-2 op bezoek bij VVV-Venlo. 'Ik zit gewoon lekker in m'n vel. Sinds Hans de Koning er is, ben ik alleen maar beter gaan voetballen. Als ik vertrouwen krijg van een trainer, kan ik heel vervelend zijn voor een tegenstander. Het is superfijn bij deze club te voetballen', zei Wolters na afloop.

En dus lonkt de Eredivisie voor Wolters, die als speler van FC Utrecht in het seizoen 2007/08 op jonge leeftijd al rook aan het hoogste niveau. Daarna volgden echter 170 wedstrijden in de Jupiler League bij clubs als FC Den Bosch, FC Emmen, VVV en nu Go Ahead. 'Ik zit er al een tijdje tegenaan te hikken. Nu moet het moment komen dat ik weer in de Eredivisie ga voetballen. Het wordt tijd dat ik het de backs in de Eredivisie lastig ga maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.