De Kogel en Wolters leiden VVV-Venlo langs Jong Ajax

VVV-Venlo heeft, ondanks een vroege achterstand, ruim gewonnen van Jong Ajax. In De Koel werd het 5-1 voor de Limburgers. Leon de Kogel en Randy Wolters (foto) maakten beide twee treffers.

Jong Ajax startte in De Koel met liefst acht andere spelers dan waarmee het vorige week tegen Fortuna Sittard (3-0 thuisnederlaag) begon. Alleen Riechedly Bazoer, Bas Kuipers en Derwin Martina stonden ook in Venlo in de basisopstelling.

Al na zeven minuten kwamen de Amsterdamse beloften op voorsprong. Na ongelukkig uitverdedigen van Pim Balkestein kreeg Stanislav Lobotka de bal voor zijn voeten. De Slowaakse middenvelder schoot vervolgens via diezelfde Balkestein raak. Vlak voor rust draaiden de Limburgers de score binnen een minuut om, twee keer was Leon de Kogel de afmaker.

Eerst benutte hij een penalty (na hands van Jairo Riedewald), even later knikte hij een voorzet van Randy Wolters tegen de touwen. Zeven minuten na de pauze was Wolters zelf verantwoordelijk voor de 3-1. Hij controleerde een lange bal knap, legde de bal goed voor zijn linkervoet en schoot vervolgens in de lange hoek raak.

Na 72 minuten besliste Wolters vanaf vrijwel exact dezelfde plek het duel. Waar zijn eerste treffer laag in de lange hoek verdween, joeg Wolters de 4-1 hoog in de korte kruising. Prince Rajcomar zorgde er in de laatste minuten nog voor dat het 5-1 werd. De Venlose formatie van René Trost stijgt door de overwinning van plaats elf naar zes, Jong Ajax zakt naar de vijftiende plaats.