De Kogel bewijst zich als supersub: 'Zo lekker invallen'

Leon de Kogel vestigde zondagmiddag definitief zijn naam als supersub door tegen SC Heerenveen als invaller twee keer te scoren en FC Utrecht zo drie punten te bezorgen. Eerder dit seizoen bekroonde hij zijn invalbeurt tegen AZ ook al met een doelpunt.

De Kogel bewijst zich als supersub: 'Zo lekker invallen'

Met drie doelpunten schaarde De Kogel zich naast de PSV-spitsen Jürgen Locadia en Tim Matavz, die eerder dit seizoen als invaller ook al goed waren voor drie doelpunten. Zelf beleefde de 21-jarige aanvaller uit Alphen aan de Rijn vanzelfsprekend veel plezier aan zijn hoofdrol.

'Het ging ongeveer hetzelfde als vorige keer tegen AZ thuis. Nu maak ik er dan twee, maar dit is zeker lekker binnenkomen', aldus De Kogel, die door trainer Jan Wouters het veld was ingestuurd met de opdracht om de aanval van Utrecht van nieuw elan te voorzien.

Dat deed De Kogel, want vier minuten nadat hij Alexander Gerndt had vervangen schoot hij Utrecht op aangeven van Jacob Mulenga naar een 1-0 voorsprong. 'Ik weet niet of het mijn eerste balcontact was, maar hij zat er lekker in. Na die goal bleven we pompen en kregen we een penalty.'

Mulenga stuitte vanaf de stip nog op Heerenveen-keeper Kristoffer Nordfeldt, maar op de daaropvolgende inzet van de attente De Kogel had de Zweedse doelman geen antwoord meer. 'Dat zijn typisch goaltjes voor een spits. Dat je er snel bij kan zijn en de bal erin kan schieten', aldus De Kogel, wiens contract bij Utrecht komende zomer afloopt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's