De keuze van Ighalo: vier ton per week of zijn jongensdroom?

Reacties

Met het spelen voor Manchester United kwam een jongensdroom uit voor Odion Ighalo. Zijn goede prestaties op Old Trafford kan de Nigeriaanse spits mogelijk verzilveren met een definitieve transfer, maar zijn Chinese werkgever Shanghai Shenhua is er ook veel aan gelegen hem te behouden.

De keuze van Ighalo: vier ton per week of zijn jongensdroom?
© Pro Shots

Dat blijkt uit een bericht van Sky Sports. Het doorgaans goed ingevoerde tv-station meldt deze donderdag dat Ighalo door zijn prima prestaties als huurling bij United een nieuw lucratief contract kan tekenen bij Shanghai Shenhua. De huidige verbintenis van de Nigeriaan loopt nog tot december 2022. Als hij akkoord gaat met het lucratieve voorstel, met een weeksalaris van ruim 400 duizend pond (!), dan ligt hij vast tot eind 2024.

Tegen die tijd is Ighalo 34 jaar oud en door ja te zeggen tegen een langer verblijf in China zou hij zijn financiële toekomst dus méér dan veilig kunnen stellen. De voormalig spits van Granada, Udinese en Watford heeft sinds zijn komst naar Manchester United echter niet onder stoelen of banken gestoken dat hij als kleine jongen al fan was van The Red Devils. Langer in het shirt spelen van zijn favoriete club zou zijn jongensdroom compleet maken.

Volgens Sky Sports wil Ighalo dan ook afwachten wat United doet. De club heeft een optie tot koop en het valt niet uit te sluiten dat de clubleiding besluit die te lichten, nu de Nigeriaan zich met vier goals in acht duels een prima stand-in heeft getoond voor de geblesseerde Marcus Rashford. Volgens Engelse media zou hij bij United wel de helft krijgen van wat de Chinezen hem nu betalen. En dat scheelt toch zo'n zeven miljoen op jaarbasis.

En dan is het lucratieve aanbod dat nu op tafel ligt dus nog niet meegerekend. De vraag is of financiën in dit geval de doorslag zullen geven. Met zijn huidige weeksalaris bij Shanghai Shenhua (dat hem begin 2019 overnam van Changchun Yatai) van drie ton per week, heeft Ighalo zijn bankrekening het laatste jaar al flink gespekt. En ook als hij luistert naar het kleine kind in hem (en dus voor United kiest), zal hij niet op een houtje hoeven bijten.

Beste United sinds 2000: sterrenteam met Van Nistelrooy, Rooney en Ronaldo
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.