De Jong: 'Volgende wedstrijd Ajax-uit, een makkie'

SC Cambuur-trainer Henk de Jong kan leven met het 2-2 gelijkspel tegen FC Groningen. 'Vorige week heb ik mijn jongens verrot gescholden, maar nu ben ik tevreden', zei hij.

'Het is heel belangrijk dat we reëel blijven. Dit is gewoon een goede uitslag voor ons', aldus De Jong tegen FOX Sports. 'We startten fantastisch (Martijn Barto scoorde twee keer in de openingsfase, red.) en we speelden vol op de aanval. Maar ik wist dat we dat niet lang vol konden houden. In de tweede helft konden we niet meer het voetbal brengen van de eerste helft, die echt heel aardig was. Er gingen aardig wat passjes naar het goede kleurtje. Het gaat de goede kant op.'

Een sleutelminuut was de 58ste, toen Cambuur de 3-1 dacht te maken via Barto. De goal werd echter afgekeurd vanwege buitenspel, waarna Groningen uit de tegenaanval via Jesper Drost de 2-2 maakte. 'Het hele stadion was in de war. Iedereen dacht dat we gescoord hadden. Maar ik snap het wel hoor, het was lastig voor de grensrechter en voor mijn jongens ook. Ik begrijp dat de organisatie even weg was op dat moment. Het mag eigenlijk niet, maar Cambuur is geen Europese top. En die jongen (Jesper Drost, red.) schoot hem fantastisch binnen.'

'Ik had graag gewonnen, maar blijf ook reëel. Als we zo blijven spelen komt die overwinning wel. De volgende wedstrijd is Ajax-uit. Een makkie', knipoogde de nog altijd zegeloze De Jong, die zijn ploeg een paar klassen beter vond spelen dan vorige week tegen SC Heerenveen (2-0 nederlaag). 'Toen heb ik mijn jongens verrot gescholden, maar nu ben ik tevreden.'