De Jong tekent voor vijf jaar bij PSV

Reacties

Luuk de Jong vertrekt definitief naar PSV. De 23-jarige aanvaller komt over van Borussia Mönchengladbach en tekent in Eindhoven een contract voor vijf seizoenen. De ideale stap volgens de zevenvoudig Oranje-international.

De Jong tekent voor vijf jaar bij PSV

'PSV is een topclub en speelt om de titel, dat wil ik ook. Ik ben hartstikke blij met deze stap', zegt De Jong tegenover Voetbal International. 'Ik wilde niet langer wachten en wilde weer gaan voetballen. Ik hoop hier weer belangrijk te kunnen worden.'

PSV en Borussia Mönchengladbach waren al tot een vergelijk gekomen over de transfersom van naar verluidt 5,5 miljoen euro voor De Jong, die zelf ook met de Duitse club om de tafel moest. Het gesprek over een salariscompensatie heeft nu ook geresulteerd in een akkoord.

De Jong vertrok twee jaar geleden voor twaalf miljoen naar de Bundesliga. Het werd geen succes. Afgelopen winter werd hij uitgeleend aan Newcastle United, de club waar zijn broer Siem de Jong onlangs een zesjarig contract ondertekende. In Newcastle werd Luuk de Jong gebruikt als nummer 10, niet zijn sterkste positie. Bij PSV krijgt hij een kans als centrumspits.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.