De Jong stapt per direct op als trainer van Cambuur

Reacties

Henk de Jong heeft dinsdagochtend besloten te stoppen als trainer van SC Cambuur. De 51-jarige oefenmeester vindt zichzelf niet de juiste persoon om de Leeuwarders in de Eredivisie te houden.

De Jong stapt per direct op als trainer van Cambuur

'Ondanks de steun die ik nog steeds voel van de club, bestuur, directie en supporters heb ik het gevoel dat er iets moet veranderen en dat dit het juiste moment is om op te stappen', zegt De Jong op de website van Cambuur. 'Met pijn in het hart neem ik afscheid, maar dit is wel het beste voor Cambuur. Iedereen bij deze fantastische club wens ik het allerbeste.'

De huidige nummer zeventien van de Eredivisie zag de voorsprong op hekkensluiter De Graafschap steeds kleiner worden. Na de 2-0 nederlaag van afgelopen zondag bij FC Groningen bedroeg die nog maar één punt. De laatste vijf competitieduels eindigden stuk voor stuk in een nederlaag. Tot nu toe zei De Jong, die nog een contract had tot het einde van het seizoen, echter de handdoek niet in de ring te gooien.  

Dat De Jong, sinds april 2014 hoofdtrainer, dat nu wel heeft gedaan, zorgt bij algemeen directeur Ard de Graaf voor verbazing. 'Als clubleiding zijn we verrast door het besluit van Henk, maar we kunnen niks anders dan dit respecteren. Henk heeft een fantastische staat van dienst bij deze club en de stappen die we de afgelopen jaren hebben kunnen zetten zijn ook voor een groot gedeelte aan hem te danken.'

'De deur bij SC Cambuur zal dan ook altijd open staan en we wensen hem alle goeds voor de toekomst', vervolgt De Graaf over De Jong, die tussen 2010 en 2014 al assistent was bij de club. 'We gaan een passend moment zoeken waarop Henk afscheid kan nemen van de supporters en andersom', besluit De Graaf over De Jong, wiens taken vorlopig worden waargenomen door Sipke Hulshoff, Jan Bruin en Arne Slot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.