De Jong snapt kritiek Brands: 'Zijn misschien wat verzadigd'

Reacties

De kritiek van Marcel Brands op het gebrek aan gretigheid bij PSV heeft deze week ook de selectie bereikt. Luuk de Jong snapt wel waar de woorden van de technisch manager vandaan komen.

De Jong snapt kritiek Brands: 'Zijn misschien wat verzadigd'

'Ik kan heel goed begrijpen wat Brands bedoelt. We werden afgelopen zondag door Feyenoord afgetroefd. Als je naar die wedstrijd kijkt, dan zou je kunnen denken dat de honger ontbreekt. Maar in het veld doen we er alles aan om te winnen', zei De Jong donderdag bij de NOS.

Brands sprak daags na de verloren topper tegen Feyenoord in De Kuip (2-1) zijn twijfels uit over de gretigheid van de selectie. PSV is al uitgespeeld in Europa en het KNVB-bekertoernooi en heeft een wonder nodig om nog kampioen te worden. Brands denkt dat er bij de spelers sprake is van verzadiging na twee landstitels op rij.

'Dat is iets wat gewoon niet mag gebeuren. Maar misschien is er wel een beetje sprake van', erkende De Jong. 'Ik snap gezien de resultaten dit seizoen ook wel dat de buitenwereld ons een gebrek aan honger verwijt, maar voor ons voelt dat anders. De gretigheid is bij iedereen in de selectie aanwezig.'

Guardado
In tegenstelling tot De Jong kon Andrés Guardado maar weinig begrip opbrengen voor de kritiek van Brands. De Mexicaanse middenvelder merkt niet dat de honger om prijzen te winnen is verdwenen bij PSV.

'Dat is bij Barcelona en Real Madrid toch ook niet zo? Die veroveren heel veel prijzen, maar willen altijd weer winnen', stelt Guardado. 'Iedereen mag natuurlijk zijn mening hebben, maar zo voel ik dat niet. Het team wil spelen voor de titel. Dat het nu een keer wat minder gaat, is normaal.'

PSV staat momenteel elf punten achter op koploper Feyenoord en zes op nummer twee Ajax. De Eindhovenaren nemen het zaterdagavond op tegen Roda JC Kerkrade (aftrap 19.45 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.