De Jong: 'Met vier of vijf punten is Cambuur spekkoper'

Reacties

SC Cambuur maakt zich op voor een bijzonder zware serie wedstrijden. De verrassende nummer zeven van de Eredivisie neemt het binnen twee weken op tegen PSV, PEC Zwolle (beker), FC Twente, Vitesse en Feyenoord.

De Jong: 'Met vier of vijf punten is Cambuur spekkoper'

'Als we daaruit vier of vijf punten kunnen halen, zijn we spekkoper', zegt trainer Henk de Jong tegen Voetbal International. 'Je hebt 34 of 35 punten nodig om erin te blijven en dat is nog altijd het belangrijkste doel.'

De voorsprong op de plaatsen vijftien en zestien bedraagt elf punten. De groei is dit seizoen vooral te zien in uitwedstrijden. Cambuur (27 punten) verloor alleen bij PSV.

Afgelopen zaterdag waren de verhoudingen met ADO Den Haag (2-2) veelzeggend. De Leeuwarders hadden op vreemde bodem 72 procent balbezit en gaven 760 passes (ADO 270). 'We hebben alleen te weinig kansen gecreëerd', aldus De Jong.

Daarnaast zijn de vleugelspelers Daniel de Ridder en Furdjel Narsingh nog niet honderd procent fit. Sinan Bytyqi, de huurling van Manchester City, maakte tegen ADO in de tweede helft zijn debuut.

De Jong: 'Hij komt uit de jeugd en moet nog even wennen aan het mannenvoetbal. Voor het eerst heeft hij nu ook een volle week om mee te trainen. Die jongen gaat het wel redden.'

Om iets ruimer in de aanvallers te zitten, wil Cambuur graag Mikhail Rosheuvel vastleggen, maar met de rechterspits van AZ is nog steeds geen akkoord bereikt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.