De Jong, Ligeon en Krkic klaar voor CL-kraker in Milaan

De blessureboeg bij Ajax loopt langzaamaan leeg. Dat heeft trainer Frank de Boer vrijdag verteld tijdens zijn perspraatje in aanloop naar het uitduel van zondag met ADO Den Haag.

De Jong, Ligeon en Krkic klaar voor CL-kraker in Milaan

'Siem de Jong is bijna fit verklaard', zo vertelde De Boer over zijn aanvoerder (foto), die zowel als spits als op het middenveld uit de voeten kan. 'Deze wedstrijd komt nog te vroeg. Volgende week is hij wel beschikbaar.'

'Ruben Ligeon en Bojan Krkic zijn helemaal fit verklaard', ging De Boer verder. 'Zij moeten nog wel speelminuten opdoen bij Jong Ajax. Alleen Kolbeinn Sigthórsson duurt nog wat langer', waarmee de coach van de Amsterdammers doelde op de enkelkwetsuur van de IJslandse aanvaller.

'Uiteraard is ook Nicolai Boilesen nog uit de roulatie. Al viel het wel mee. Ik verwacht dat hij er twee weken uit zal zijn, maar we zijn voorzichtig met hem. We willen hem niet te vroeg terug laten keren', aldus De Boer. De Deense linksback liep woensdag in het Champions League-duel met Barcelona (2-1 zege) een verrekte hamstring op.

Vrijdag deed Lasse Schöne niet de gehele training mee vanwege kuitklachten. 'Hij mocht na de pass- en trapoefening niet verder van de medische staf. Maar ik verwacht geen problemen voor komende zondag', besloot de Ajax-trainer.

Blessurefront
Het goede nieuws van het blessurefront komt goed uit voor De Boer. Niet alleen met het oog op de competitiewedstrijden die op het menu staan, maar ook vanwege het naderende en allesbeslissende Champions League-duel met AC Milan.

In San Siro gaat Ajax met de Italiaanse grootmacht in een rechtstreeks duel vechten om een ticket voor de knock-outfase. Ajax moet dan wel winnen. In de competitie werkt Ajax behalve het bezoek aan ADO voor de winterstop nog wedstrijden tegen NAC Breda (thuis), SC Cambuur (uit) en Roda JC Kerkrade (uit) af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen