Boilesen waarschijnlijk pas na winterstop in actie voor Ajax

Ajax kan waarschijnlijk pas na de winterstop weer een beroep doen op Nicolai Boilesen. De Deense linksback kampt met een verrekking in zijn linkerhamstring, zoals ook de eerste diagnose dinsdag al luidde.

Boilesen waarschijnlijk pas na winterstop in actie voor Ajax

Voor Boilesen was dinsdag de wedstrijd tegen Barcelona (2-1) al na ruim een half uur voorbij. Een onwillige linkerhamstring maakte een voortijdig einde aan zijn optreden in het Champions League-duel. Daardoor moest Daley Blind weer naar de linksbackpositie verhuizen, terwijl de Oranje-international juist indruk had gemaakt als controlerende middenvelder.

Onderzoek heeft donderdag uitgewezen dat er sprake is van een verrekking in de hamstring van Boilesen. De verwachting is dat de 21-jarige Deen minimaal enkele weken nodig heeft voor zijn herstel. Daardoor mist hij zeker over twee weken de beslissende wedstrijd tegen AC Milan in de Champions League en mogelijk ook de laatste vier competitieduels van 2013.

De absentie is extra zuur voor Boilesen die de laatste weken na lang blessureleed als linksback een plaats had veroverd in de Ajax-basis. De Deen maakte pas dit seizoen zijn rentree na aanhoudende spierproblemen, die hij had overgehouden aan het duel met PSV (2-2) van 18 september 2011. Toen ging het om zijn rechter hamstring.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen