De Jong levert bijdrage aan gelijkspel van FC Augsburg

FC Augsburg heeft een belangrijk punt gepakt, maar het liet wel een uitgelezen kans liggen tegen FSV Mainz 05 een teleurstellende thuisreeks te beëindigen (1-1).

Na zes duels op eigen veld zonder zege leek FC Augsburg op weg naar eindelijk een overwinning. na de openingstreffer van Adam Szalais had Sascha Mölders in de 57ste minuut op aangeven van Marcel de Jong voor de gelijkmaker getekend. Dat moest de opmaat worden voor een succes. FSV Mainz 05 speelde immers de hele tweede helft met een man minder.

Op slag van rust had Shawn Parker een rode kaart gekregen voor een zware overtreding op Michael Parkhurst. Maar ook zonder de Duitse jeugdinternational bleef Mainz relatief eenvoudig op de been. Na de gelijkmaker kon Augsburg geen grote kansen creëren en leverde ook de zevende thuiswedstrijd op rij geen drie punten op.

Het punt kon Augsburg echter goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. Voor de ploeg van trainer Markus Weinzierl was het winst ten opzichte van concurrenten Fortuna Düsseldorf, 1899 Hoffenheim en Greuther Fürth die dit weekend alle verloren.

Overige uitslag:SC Freiburg – Fortuna Düsseldorf 1-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.