De Jong houdt aanwinst Bytyqi nog aan de kant

Reacties

Sinan Bytyqi kan zaterdag zijn debuut maken voor SC Cambuur. Trainer Henk de Jong gunt de huurling van Manchester City echter de tijd.

De Jong houdt aanwinst Bytyqi nog aan de kant

In Leeuwarden werd vrijdagochtend bekend dat Bytyqi speelgerechtigd is voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Maar dat betekent niet dat de aanvallende middenvelder in de Hofstad ook meteen aan de aftrap komt.  

'Sinan zit wel bij de selectie, maar begint nog niet in de basis. We geven hem eerst nog even de tijd om te wennen aan ons systeem en de manier van voetballen', zegt De Jong op de website van de Friese club.

De trainer heeft ook niet de noodzaak om de aanwinst direct voor de leeuwen te gooien. 'Eigenlijk in alle linies hebben we een luxeprobleem. Iedereen is weer fit en traint verschrikkelijk goed, dus ik zal jongens die meer verdienen moeten teleurstellen. Maar op dit niveau hoort dat er gewoon bij, concurrentie is alleen maar goed.'

Volgens De Jong kan SC Cambuur zaterdag een grote stap zetten. 'Maar ADO is echt een heel lastige tegenstander. Henk Fräser kennende zal hij zijn ploeg op scherp hebben staan en zullen ze er vol op klappen. Maar zoals altijd gaan wij uit van onze eigen kracht, en gaan we ook naar Den Haag om drie punten te pakken. Als dat lukt slaan we echt een gouden slag.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.