De Jong helpt dominant PSV langs Estoril

Reacties

PSV is de groepsfase van de Europa League goed begonnen tegen Estoril, al viel de score uiteindelijk tegen: 1-0. Toch was de ploeg van trainer Phillip Cocu in eigen huis een maatje te groot voor de Portugezen.

De Jong helpt dominant PSV langs Estoril

PSV was duidelijk de bovenliggende partij tegen Estoril, maar drukte dat niet uit in cijfers. Voor de rust wisten alleen Luuk de Jong en Georginio Wijnaldum het net te vinden, al werd de treffer van laatstgenoemde - ten onrechte - afgekeurd vanwege buitenspel.

Trainer Phillip Cocu begon het duel met elf Nederlanders, wat sinds 1980 niet meer was voorgekomen bij PSV in Europees verband. De Eindhovense formatie kreeg tegen Estoril al snel grote kansen via De Jong, Luciano Narsingh en Adam Maher. Vooral de mogelijkheid van Maher, die op maat werd bediend door de opgekomen Jetro Willems, was een grote.

Een strafschop na 26 minuten was nodig om de score te openen. Maher werd neergelegd, waarna De Jong het buitenkansje feilloos benutte. Na de rust ging het tempo omlaag, maar kreeg de thuisploeg alnog kansen de score verder op te voeren. Met name linksback Willems was bedrijvig en bracht de aanvallers regelmatig in stelling. PSV kwam echter niet meer tot scoren, waardoor het lange tijd onnodig spannend bleef in het Philips Stadion.

Door de nipte zege op Estoril heeft PSV direct een einde gemaakt aan de slechte reeks van Nederlandse clubs tegen Portugese opponenten. In de voorgaande elf duels kwamen de Eredivisionisten niet verder dan zes nederlagen en vijf remises. De laatste zege dateerde van 2008, toen SC Heerenveen met 5-2 te sterk was voor Vitória Setúbal in het toenmalige UEFA Cup-toernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.