De Jong gunt 'Maradona van de Wâlden' passend afscheid

Reacties

Oebele Schokker heeft zijn laatste training bij SC Cambuur achter de rug en krijgt van trainer Henk de Jong zaterdag tegen PEC Zwolle waarschijnlijk ook speeltijd.

De Jong gunt 'Maradona van de Wâlden' passend afscheid

Schokker (30) laat zijn contract per 1 januari 2015 ontbinden om terug te kunnen keren bij Harkemase Boys. Maar De Jong wil de aanvaller, die dit seizoen nog niet in actie kwam, niet met stille trom laten vertrekken bij de Friese Eredivisionist.

'Oebele zit bij de selectie omdat hij zoveel heeft betekend voor mij en voor de hele club', legt De Jong uit. 'Hij heeft een belangrijk aandeel gehad in het kampioenschap en heeft elke training en elke wedstrijd alles gegeven. Uit respect zit hij sowieso bij de selectie en als de stand het toelaat gaat hij ook minuten maken.'

De vraag is nog of de wedstrijd tegen PEC Zwolle zich leent voor speeltijd voor De Maradona van de Wâlden. De Jong beseft dat zijn ploeg alles zal moeten geven voor een positief resultaat.

'Met drie punten zouden we er echt heerlijk bij zitten met Kerst. Daar gaan we ook vol voor, maar dan zullen we wel op onze top moeten zijn. PEC Zwolle heeft namelijk een uitstekende ploeg', zegt de Cambuur-trainer, die in de strijd om KNVB-beker gekoppeld is aan de Overijsselse club. 'Een thuiswedstrijd had onze voorkeur en dan tegen bekerhouder PEC Zwolle is een prachtig affiche.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.