De Jong en Brouwers opgelucht na duel met Leverkusen

De Nederlanders Roel Brouwers en Luuk de Jong hebben met Borussia Mönchengladbach op bezoek bij Bayer Leverkusen met 1-1 gelijkgespeeld. Dat was mede te danken aan André Schürrle, die een strafschop miste.

De penalty werd in de 69ste minuut gegeven na een handsbal van Brouwers. De Nederlander zag tot zijn opluchting dat Schürrle de bal tegen de paal schoot.

De doelpunten voor beide ploegen vielen in de eerste twaalf minuten. Patrick Herrmann opende voor Gladbach al na drie minuten de score, maar zag hoe Michal Kadlec de stand nog geen tien minuten later gelijk trok door de bal hoog in de lange hoek te schieten.

De Jong kon opnieuw zijn naam niet op het scoreformulier krijgen. De voormalige spits van FC Twente werd na 66 minuten gewisseld en zag hoe het in Leverkusen bij 1-1 bleef. De thuisploeg bungelt na vandaag onderin met vier punten, terwijl Gladbach met een puntje meer middenmoter is. Foto: VI Images