De Jong: 'Dit keer niet als een idioot staan schreeuwen'

Trainer Henk de Jong beleefde zaterdag met SC Cambuur een waardeloze avond. Op bezoek bij PEC Zwolle leden de Leeuwarders een keiharde nederlaag: 6-1.

'Dit doet héél erg pijn en had ik deze week zeker niet zien aankomen', stamelde de coach bij FOX Sports. 'Er waren wel wat jongens grieperig, maar dat is geen excuus. We hadden bij rust misschien ook wel gewoon met 2-3 of 2-4 voor moeten staan. Maar die tweede helft…'

De Jong beaamde een wanvertoning gezien te hebben van zijn ploeg na de rust, die met een 2-0 achterstand werd ingegaan. 'Je kan namelijk ook met 8-0 verliezen. Na rust zakten we met uitzondering van de keeper (Leonard Nienhuis, red.) door de ondergrens. De tegenstander krijgt dan vleugels en is niet meer te houden. Kijk maar naar die schitterende laatste goal van Stef Nijland.'

'Een ouderwetse zeperd, echt heel slecht', concludeerde De Jong. 'We hebben in de tweede helft waardeloos verdedigd. Bij hen vliegt dan ook alles erin.'

'Ik heb deze keer niet als een idioot geschreeuwd. Dat werkt niet altijd', refereerde De Jong aan zijn tirade na de 2-1 nederlaag van twee weken geleden bij NAC Breda. 'Maar het was wel héél slecht.'