De Jong: de topscorerstitel interesseert hem weinig

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de 31ste speelronde is dat PSV-aanvaller Luuk de Jong.

De Jong: de topscorerstitel interesseert hem weinig

Luuk de Jong sloot afgelopen zondagochtend tegen een uur of vijf persoonlijk de kroegen in de Eindhovense uitgaansstraat Stratumseind en nog geen tien uur later stond hij alweer te springen op de platte kar die hem en zijn teamgenoten naar het stadhuis bracht.

Met een beetje gevoel voor symboliek is de parallel tussen de voetballer en de feestvierder zichtbaar; Luuk de Jong is onvermoeibaar. Dat werd ook eerder in het weekeinde weer duidelijk. Tegen SC Heerenveen sleurde de aanvalsleider weer dat het een lieve lust was, zoals hij dat ook had gedaan in de dertig voorgaande competitieduels. Hij zegt dat nodig te hebben om zich lekker te voelen, om in de wedstrijd te komen en te blijven.

De Jong is niet alleen bepalend met zijn arbeid, maar ook met zijn doelpunten. Tegen SC Heerenveen was het weer eens twee keer raak. Nummer achttien en negentien. En dat in de kampioenswedstrijd. Tot diep in de nacht vierde hij de 22ste landstitel van PSV. De laatste paar uurtjes gewoon met de supporters op Stratum. Luuk de Jong is naast goalgetter namelijk ook een heel normale knaap.

Normaal gesproken haalt hij zonder problemen de twintig en dat is een poosje geleden voor een spits van PSV. De topscorerstitel, waar hij samen met ploeggenoot Memphis om strijdt, interesseert hem weinig tot niets. Het gaat bij Luuk de Jong altijd om het team en dat maakt hem onmisbaar voor de kampioen van Nederland.

De Jong kreeg voor zijn optreden in Eindhoven een 8, waardoor de aanvaller nu bij de beste vijf spelers staat in het Gillette Pro Klassement.

Bekijk hier het Gillette Pro Klassement met alle beoordelingen van de Eredivisie-spelers
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.