De Jong blijft bij debuut overeind in Champions League

Reacties

Nigel de Jong heeft woensdagnacht zijn eerste officiële minuten in ruim twee maanden tijd gemaakt. De 31-jarige controleur bleef met Los Angeles Galaxy overeind in de kwartfinale van de CONCACAF Champions League tegen het Mexicaanse Santos Laguna: 0-0

De Jong blijft bij debuut overeind in Champions League

De Jong maakte anderhalve week geleden al zijn officieuze debuut voor zijn nieuwe Amerikaanse werkgever. In het oefenduel met San Jose Earthquakes deed de van AC Milan overgekomen middenvelder een helft mee om zich voor te bereiden op de start van het seizoen. Dat begon vannacht met een doelpuntloos gelijkspel in het eigen StubHub Center.

Met Jelle Van Damme was een andere ex-Ajacied het dichtst bij een doelpunt voor Galaxy. Santos Laguna-doelman Agustin Marchesin keerde de kopbal van de Belgische verdediger echter. Aan de andere kant haalde Giovani dos Santos een bal van de lijn voor de ploeg van trainer Bruce Arena, die ook basisplaatsen had voor Ashley Cole, Steven Gerrard en Robbie Keane.

Of de 0-0 genoeg is om de halve finale van het continentale kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika te bereiken, zal volgende week dinsdag moeten blijken als Santos Laguna de Amerikanen in Mexico ontvangt. Vijf dagen later kan De Jong zich ook opmaken voor zijn debuut in de Major League Soccer, die dan begint met een thuisduel met DC United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.