De Haan nadert langer verblijf: 'Gaat de goede kant op'

Reacties

Interim-coach Foppe de Haan staat op het punt de knoop door te hakken over een langer verblijf bij SC Heerenveen. De overleggen in huize De Haan en bij de Friese club bevinden zich in de afrondende fase.

De Haan nadert langer verblijf: 'Gaat de goede kant op'

De 72-jarige De Haan nam anderhalve maand geleden het stokje over van Dwight Lodeweges en zou in eerste instantie tot de winterstop aanblijven. De coach liet eerder al weten het belangrijk te vinden toestemming te hebben van zijn vrouw om het seizoen af te maken bij de club die hem zo lief is. 'Ik denk dat het de goede kant op gaat', verklapte De Haan bij FOX Sports.

De interim-coach gaat komende week met de directie van SC Heerenveen om tafel en een week later volgt het definitieve besluit. 'Als alles goed lijkt, is de kans groot dat ik doorga', vertelde hij bij de NOS over de gesprekken met de leidinggevenden bij de Friese club.

Als Mitchell Te Vrede het voor het zeggen heeft, blijft de ervaren trainer in ieder geval tot het einde van het seizoen. 'Iedereen binnen de selectie is heel positief over hem. Hij is prettig in de omgang, maar ook hard als het om voetbal gaat', zei de spits, die tegen Ajax twee keer scoorde (5-2 verlies), na afloop.

Verrekte jammer
De Haan wist zaterdagavond wederom niet te winnen in De Arena. 'Ik heb nog nooit bij Ajax gewonnen en dat is verrekte jammer', zei De Haan, die verbeten constateerde dat de bezoekers de goals wel erg makkelijk weggaven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.