De Haan laat Ziyech overal schaduwen

Reacties

Hakim Ziyech kan zijn borst natmaken voor het duel met zijn oude club SC Heerenveen van zaterdag. Trainer Foppe de Haan van de Friezen geeft de uitblinker van FC Twente een speciale behandeling op het veld.

De Haan laat Ziyech overal schaduwen

Volgens De Haan draait bij FC Twente alles om Ziyech. 'Als ze hem niet gehad hadden, was het niet best geweest', zegt hij op de clubsite van Heerenveen. 'Ze zijn heel afhankelijk van hem', wijst hij naar het gegeven dat Ziyech betrokken was bij tien van de twaalf doelpunten die FC Twente tot nu toe maakte.

Ziyech onschadelijk maken is dus het motto van De Haan, die wil dat hij vrijwel overal geschaduwd wordt. 'We moeten zo weinig mogelijk vrije trappen en hoekschoppen weggeven, die zijn met Hakim zijn traptechniek levensgevaarlijk. Je moet hem vijftig meter van je eigen goal oppakken', vervolgt hij.

De Haan heeft het zelfvertrouwen in zijn selectie zien groeien na de 2-0 zege op SC Cambuur van zondag. Hij ziet kansen in Enschede, want de Tukkers zijn 'jeugdig en kwetsbaar' volgens hem. 'Tegen PSV speelden ze heel aardig, maar dat kostte zo veel kracht, dat ze in de slotfase werden geslacht.'

De ervaren coach roemt uit zijn eigen ploeg aanvaller Sam Larsson: 'Als Sam beter varieert met de ruimtes die er liggen, kan hij echt goed worden. Hij wil graag, hij weet wat ik wil en vindt dat mooi.' De Haan steekt Luciano Slagveer, die met zijn vorm stukkelt, tot slot een hart onder de riem: 'Hij gaf vanochtend een perfecte voorzet, maar de bal erna was niks. Dat geeft niet, hij moet gewoon doen. Als je niet durft, wordt het nooit wat.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.