Hake moet ongelukkige Tapia missen tegen SC Heerenveen

Reacties

FC Twente kan in het thuisduel met SC Heerenveen komende zaterdag geen beroep doen op Renatio Tapia. De Peruviaanse middenvelder kampt met een knieblessure.

Hake moet ongelukkige Tapia missen tegen SC Heerenveen

Die kwetsuur liep hij op in Utrecht, waar de club uit Enschede met 4-2 onderuit ging tegen de plaatselijke FC. Nader onderzoek moet uitwijzen of er een band is beschadigd. 'In dat geval zal hij langere tijd zijn uitgeschakeld', sprak trainer René Hake in gesprek met Voetbal International zijn vrees uit.

Komende zaterdag is hij in ieder geval niet inzetbaar als de huidige nummer vijftien van de ranglijst het opneemt tegen nummer veertien SC Heerenveen. Het is al de zoveelste competitiewedstrijd die de ongelukkige Tapia aan zich voorbij moet laten gaan. Vorig seizoen kampte de international van Peru ook al met hamstring- en knieklachten. Daardoor kon hij maar tijdens de helft van de competitiewedstrijden van FC Twente ingezet worden. De twintigjarige spelverdeler scoorde hierin vijf keer.

Dit seizoen weerhielden een knie- en later een bovenbeenblessure hem er al van veel minuten te maken in de hoofdmacht van de Tukkers. Ondanks zijn blessureleed kwam Tapia dit seizoen al wel tijdens zeven Eredivisiewedstrijden binnen de lijnen. In 242 speelminuten produceerde hij één goal. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.