De Haan laakt 'gevoelige' Marzo: 'Blijf nou niet liggen'

Foppe de Haan was vooral opgelucht na de 1-2 overwinning van SC Heerenveen op Roda JC Kerkrade. De trainer genoot van het winnende doelpunt van Branco van den Boomen, maar was minder blij met de manier waarop de 1-1 viel.

Pas in de laatste minuut zorgde Van den Boomen met een prachtige vrije trap uit een enorm lastige hoek voor de winnende 1-2. 'Branco schoot hem er fantastisch in. Dat kan hij, dat heeft hij bij het beloftenteam ook wel eens gedaan. Ik was heel tevreden over hem, hij brengt heel veel voetbal in de ploeg. Samen met Jerry St. Juste, meer een bijtertje, klopte het prima op het middenveld bij ons', zei De Haan na afloop tegen FOX Sports.

Van den Boomen had zelf ook genoten van zijn fraaie treffer. 'Ik train wel veel op vrije trappen, maar niet uit die hoek. Ik zag dat de keeper wat ver naar de eerste paal stond en Roda heeft veel goede koppers, dus ik probeerde het maar gewoon. Het was heerlijk', zei de middenvelder, die besloot te dabben tijdens het vieren van zijn goal. 'Dat wilden wat vrienden van me. Het is eigenlijk voor kleine kinderen en ik wilde het ook niet doen, maar als ik hem dan in de laatste minuut maak kom ik er niet onderuit.'

Het duel leek lang in 1-1 te eindigen. Tom Van Hyfte maakte in de 66ste minuut gelijk namens Roda op het moment dat Stefano Marzo geblesseerd op de grond lag. Daar baalde De Haan behoorlijk van. 'Je blijft pas liggen als je dood bent. Dat is natuurlijk flauw, maar dat is wel mijn instelling. Ik riep naar hem: "Blijf nou niet liggen, het kan nooit zo zijn dat je niet verder kan". Hij had wat last van de knie en dat deed hem heel veel zeer, maar dat trekt ook wel weer weg. De ene speler is wat gevoeliger dan de ander.'

Roda-trainer Darije Kalezic vond het zuur dat zijn ploeg de 1-1 tussenstand niet over de streep wist te trekken. 'Het was een moeilijke wedstrijd voor ons, we kregen weinig uitgespeelde kansen. In de tweede helft waren we beter. Het leek af te stevenen op een 1-1 gelijkspel. Dat was een resultaat waar beide ploegen denk ik wel mee hadden kunnen leven, maar toen maakten we een fout die op dit niveau wordt afgestraft. Dat gebeurde ook en daarom verlies je terecht.'