Van den Boomen schiet Heerenveen in extra tijd langs Roda

Een weinig verheffende wedstrijd tussen Roda JC Kerkrade en SC Heerenveen is beslist door een goal van Branco van den Boomen in de 92ste minuut: 1-2.

Het duel tussen Roda en Heerenveen kwam pas los toen de bezoekers in de 51ste minuut na een mooie aanval de leiding namen. Luciano Slagveer leverde een afgemeten voorzet af en Arber Zeneli kopte tegendraads raak.

Roda-trainer Darije Kalezic greep direct in na deze tegenslag en voerde een dubbele wissel door. Henk Dijkhuizen en Farshad Noor gingen naar de kant, terwijl Ard van Peppen en Kristoffer Peterson voor nieuwe impulsen moesten zorgen.

In de 66ste minuut deed Peterson wat van hem verwacht werd. De Zweed dribbelde door het centrum en schoot tegen de binnenkant van de paal. Het binnentikken van de rebound was vervolgens een koud kunstje voor Van Hyfte. Het was overigens de vraag of de Belgische middenvelder nog op het veld had mogen staan, want hij had in de openingsfase een grove overtreding gemaakt op Zeneli. Van Hyfte kwam goed weg met een gele kaart.

Tien minuten voor tijd kreeg Van Hyfte zelfs de kans om Roda naar de zege te schieten, maar deze poging vloog over het doel van Erwin Mulder. Dat bood Heerenveen de kans om toch nog drie punten mee te nemen uit Limburg. Uit een moeilijke hoek schoot Van den Boomen een vrije trap in de kruising, waardoor de Friezen de zege pakten: 1-2. Heerenveen lijkt met 37 punten niet meer te hoeven vrezen voor degradatie. Roda blijft veertiende staan en heeft een marge van zes punten naar de zestiende plek, die nacompetitie zou betekenen.