De Haan 'helemaal niet bezig' met afscheid van eigen fans

Reacties

Foppe de Haan staat zondag tijdens De Derby van het Noorden voor het laatst als interim-hoofdtrainer van SC Heerenveen aan het roer in het Abe Lenstra Stadion. De 72-jarige coach wil een zege als hij afscheid neemt van het thuispubliek.

De Haan 'helemaal niet bezig' met afscheid van eigen fans

'Als je trainer bent, ben je helemaal niet met dat soort zaken bezig', zegt De Haan in gesprek met het clubkanaal van de Friezen. 'Dan wil je die wedstrijd gewoon zo goed mogelijk spelen. Dat het mijn laatste thuiswedstrijd is, weet ik al heel lang. Maar ik houd daar op geen enkele manier rekening mee.'

Het trieste weer waarin hij met de Friese nummer twaalf van de ranglijst toewerkte naar het thuisduel met FC Groningen deed De Haan niet verlangen naar een nieuwe klus als trainer. 'Dit ga ik niet missen, nee, al zal ik ook als ik gestopt ben last hebben van dit weer. Maar dan zit ik achter de kachel', grapte de clubicoon.

De aanvoerder van Heerenveen, Joey van den Berg, sluit zijn periode in het het Abe Lenstra Stadion mogelijk ook af met de confrontatie met de equipe van trainer Erwin van de Looi. De club waar hij sinds januari 2013 onder contract staat, besloot het aflopende contract van de defensieve middenvelder niet te verlengen. 'Of het de laatste is, weet ik niet', houdt Van den Berg zelf nog een slag om de arm.

'Ik sta overal voor open. Het kan zo zijn dat het nog niet mijn laatste is, maar ik heb nog niets gehoord van de club. Anders is deze wedstrijd het einde van een periode van drieënhalf jaar, maar zo gaat dat in het voetbal. Ik heb er geen speciaal gevoel bij. We willen gewoon een leuke wedstrijd op de mat leggen en het laatste thuisduel winnend afsluiten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.