De Guzman: 'Zelfs voor mij was dit een beetje ver weg'

Jonathan De Guzman heeft donderdagavond voor enorme blijdschap bij zijn manager Michael Laudrup gezorgd. Hoewel de Deense coach in zijn loopbaan het nodige mee maakte, sprak hij van een historische zege van Swansea City op bezoek bij Valencia. In het Europese debuutseizoen van de club uit Wales werd bij aanvang van de Europa League met 3-0 gewonnen.

De Guzman: 'Zelfs voor mij was dit een beetje ver weg'

De Nederlandse international maakte met een schitterende vrije trap de mooiste goal van de avond. Hij zorgde na het openingsdoelpunt van Wilfried Bony en de 2-0 van Michu voor de eindstand. Door de rode kaart van Adil Rami, die de doorgebroken Bony na tien minuten neerhaalde, speelde Swansea lang met een man meer.

De Guzman wil evenwel niet te lang stil blijven staan bij zijn fenomenale vrije trap. 'Het belangrijkste is namelijk dat we gewonnen hebben. Ik zag dat Valencia maar twee mensen in de muur zette. Al was het zelfs voor mijn doen wat ver weg. Maar ik dacht: ik probeer het gewoon. Gelukkig pakte dat goed uit. Na die rode kaart was het voor ons natuurlijk wel wat gemakkelijker', analyseert de middenvelder op de clubwebsite.

Laudrup
De overtalsituatie ten spijt, Laudrup was lyrisch. Hij meende dat er Swansea-geschiedenis was geschreven. 'Het was een geweldige wedstrijd van ons. We hebben van de eerste tot de laatste minuut gedomineerd. Ik ben zeer verheugd dat we een ploeg als Valencia hebben kunnen verslaan. En dat in ons éérste Europese seizoen. We hadden er zelfs nog meer kunnen maken.'

Omdat Sankt Gallen met 2-0 won van Kuban Krasnodar, dat in de play-offs Feyenoord uitschakelde, is Swansea op basis van doelsaldo de koploper in Groep A.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen