De Guzman schiet Feyenoord naar vierde overwinning

Feyenoord is ook na zes competitiewedstrijden nog altijd ongeslagen. Het uitduel met Willem II leverde een overwinning op voor de Rotterdammers, ook al kreeg Willem II kansen op meer.

De Guzman schiet Feyenoord naar vierde overwinning

De start van Feyenoord in Tilburg was een valse. In de tweede minuut legde Gerson Sheotahul de bal goed af op Saïd Boutahar, die van twintig meter doeltreffend uithaalde. Jon Dahl Tomasson antwoordde echter snel namens Feyenoord, uit een afgemeten voorzet van Andwelé Slory schoot hij van dichtbij de gelijkmaker binnen.

In de achttiende minuut was het opnieuw Tomasson die de bezoekers op voorsprong zette. Sekou Cissé kopte de bal goed door en de Deen volleerde subtiel binnen. Maar nog voor rust kwam Willem II weer op gelijke hoogte door Bart Biemans. De verdediger profiteerde van een losgelaten bal van Rob van Dijk na een vrije trap van Ibrahim Kargbo.

In de tweede helft werd er maar één keer gescoord. Jonathan de Guzman schoot een vrije trap van zestien meter schitterend in de kruising, waardoor Feyenoord drie punten meenam naar Rotterdam. Willem II kreeg in de tweede helft de beste kansen, maar het lukte de ploeg niet meer om Van Dijk na rust te passeren.

Door de overwinning komt Feyenoord op gelijke hoogte met PSV en FC Twente, die beide veertien punten uit zes wedstrijden hebben. Op basis van het doelsaldo is de ploeg van trainer Mario Been nu tweede. Willem II staat na zes duels op de voorlaatste plaats, de Tilburgers verloren al vijf keer op rij.

Bekijk hier al onze video's