De Groot: 'Je kunt wel spreken van een droomdebuut'

Donny de Groot was de opvallendste speler tijdens de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi tussen NAC Breda en Go Ahead Eagles (1-2). De dertigjarige spits debuteerde als invaller aan de zijde van de gasten en scoorde direct twee keer, terwijl hij ook nog een strafschop veroorzaakte.

De Groot: 'Je kunt wel spreken van een droomdebuut'

'Je kunt wel van een droomdebuut spreken', sprak De Groot na afloop voor de camera van RTV Oost. 'Ik sta hier wel even van te kijken. Dit is helemaal top. Ik wist eigenlijk helemaal niet dat ik speelgerechtigd was, dat hoorde ik 's ochtends pas. Ik had ook niet verwacht dat ik al tijdens de rust in zou vallen, want ik had pas een paar keer met de groep meegetraind.'

Vanwege personele problemen in de voorhoede versterkte Go Ahead Eagles zich afgelopen week met De Groot. De spits werd overgenomen van het Australische Newcastle Jets. 'Het voelt daarom allemaal nog een beetje onwennig', aldus de oud-speler van onder meer FC Utrecht, RBC Roosendaal en De Graafschap.

Tijdens zijn debuut kopte De Groot in de 65ste minuut de 0-1 binnen na een voorzet van Kari Arkivuo. 'De bal kon alleen maar bij de tweede paal vallen', wist de spits instinctief. 'Daarna veroorzaakte ik een penalty, dan kun je wel door de grond zakken. Gelukkig maakten we snel de 1-2. Daarna werd het alles of niets voor NAC en gelukkig werd het niets voor ze.'

Ajax 2 was tijdens het seizoen 2001/02 de laatste ploeg die niet in de Eredivisie actief was en de laatste vier van het bekertoernooi haalde. Helmond Sport (1996/97) en NEC (1993/94) waren de laatste clubs die de halve finale bereikten terwijl ze in de Eerste Divisie speelden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen