De Graafschap vervolgt opmars, Achilles hekkensluiter af

Reacties

De Graafschap heeft zaterdagavond een benauwde zege geboekt op Sparta Rotterdam. Jong FC Twente gaf in eigen huis tegen hekkensluiter Achilles '29 een riante marge weg, waardoor RKC Waalwijk de nieuwe hekkensluiter is van de Jupiler League.

De Graafschap vervolgt opmars, Achilles hekkensluiter af

De Graafschap-Sparta Rotterdam 3-2
Het duel in Doetinchem leek na 36 minuten al gespeeld. Door goals van Caner Cavlan, Jerry van Ewijk en Vincent Vermeij stond het op dat moment namelijk al 3-0.

Na rust werd het echter nog wel spannend toen Caner Cavlan zijn tweede gele kaart kreeg bij de thuisploeg en Daniel Breedijk de 3-1 op het scorebord bracht. Verder dan de 3-2 van Thomas Verhaar kwam Sparta tegen tien spelers niet meer. De Rotterdammers eindigden door een rode kaart voor Steef Nieuwendaal bovendien ook met tien man.

Zo krabbelt de ploeg van Jan Vreman langzaam uit een dal. Met plaatsing voor de achtste finale van de KNVB-beker en een klinkende 5-0 zege op Helmond Sport was de vorige week ook al prima te noemen. De Doetinchemse ploeg zit financieel nog wel in zwaar zweer en begeeft zich nog altijd in de nijpende Categorie 1 van de licentiecommissie, bovendien lopen de toeschouwersaantallen alsmaar terug.

'Het is bij vlagen nog te wisselvallig, maar ik denk dat de huidige plek een goede afspiegeling is', aldus Vreman tegen Voetbal International.

Jong FC Twente-Achilles '29 2-2
Dankzij Felitciano Zschusschen koerste Jong FC Twente lang af op drie punten. De aanvaller maakte zijn vijfde en zesde doelpunt in zijn laatste zeven wedstrijden. Met zijn tweede goal, na een uur, besliste hij het duel ogenschijnlijk.

Niets bleek echter minder waar. Kort na een gemiste strafschop van Freek Thoone zorgde Thijs Hendriks voor de 2-1. Door de late 2-2 van Frank Wiafe Danquah draagt Achilles op basis van doelsaldo de rode lantaarn over aan RKC Waalwijk, dat eerder op de dag met 0-2 verloor van Fortuna Sittard.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.