De Graafschap verslaat Excelsior, Sparta boekt zege

Sparta Rotterdam is het nieuwe seizoen in de Jupiler League goed begonnen. De favoriet won thuis van SC Veendam. Ook De Graafschap startte met een zege: Excelsior werd verslagen.

De Graafschap - Excelsior 2-0De Graafschap en Excelsior degradeerden het afgelopen seizoen uit de Eredivisie en begonnen de nieuwe jaargang in de Jupiler League tegen elkaar. De thuisclub hield de drie punten in Doetinchem, door treffers van Karim Tarfi en Soufian El Hassnaoui. Bij de 1-0, een vrije trap van Tarfi, ging Excelsior-doelman Jordy Deckers niet vrijuit. El Hassnaoui kon de bal in een leeg doel tikken na een goede voorbereidende actie van Jordan Garcia-Calvete.

Sparta Rotterdam - SC Veendam 2-1Voor velen geldt Sparta als de grote favoriet in de Jupiler League dit seizoen en de Rotterdammers begonnen met een overwinning aan de competitie. Sandro Calabro was de grote man op Het Kasteel. De spits, die overkwam van het Zwitserse FC Sankt Gallen en ook in de voorbereiding al goed op dreef was, nam beide treffers voor zijn rekening. Leon Hutten scoorde tegen.

FC Eindhoven - MVV Maastricht 2-3Het afgelopen seizoen zo goed presterende FC Eindhoven leek ook in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op weg naar een zege, maar in de slotfase ging het helemaal mis. Jason Bourdouxhe en Marco Ospitalieri hadden de thuisclub op een 2-0 voorsprong gezet, maar door treffers van Mark Veldmate, Danny Schreurs en Malcolm Esajas ging MVV aan de haal met de winst.

Almere City FC - Go Ahead Eagles 0-2Van Almere City FC werd veel verwacht dit seizoen. De ploeg van trainer Dick de Boer versterkte zich goed deze zomer, maar in de eerste wedstrijd van de competitie ging het in eigen huis onderuit tegen Go Ahead Eagles. Xander Houtkoop en Sjoerd Overgoor bezorgden de bezoekers drie punten.

FC Emmen - FC Dordrecht 1-1FC Emmen eindigde het afgelopen seizoen als laatste in de Jupiler League en de club uit Drenthe leek ook de nieuwe jaargang te beginnen met een nederlaag. Adnan Alisic zette FC Dordrecht in Emmen in de 68ste minuut op voorsprong en die bleef staan tot de negentigste minuut. De thuisclub kwam echter in de slotfase via Kelvin Maynard nog op gelijke hoogte.

Fortuna Sittard - AGOVV Apeldoorn 1-1Ook bij het duel tussen Fortuna Sittard en AGOVV Apeldoorn viel geen beslissing. Vlak voor rust zette Abdelaziz Khalouta de thuisclub op voorsprong, maar Joey Godee maakte in de 69ste minuut de gelijkmakers namens de bezoekers. Fortuna eindigde de wedstrijd overigens met tien man, omdat Joeri Schroyen in de tweede helft zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg.

Go Ahead Eagles en De Graafschap mogen zich na de eerste speelronde gedeeld koploper in de Jupiler League noemen. Beide hebben drie punten en hetzelfde doelsaldo. Daarna volgen MVV Maastricht en Sparta Rotterdam, die ook beide hun eerste duel wonnen. Foto: VI Images