De Graafschap verbaasd: 'We zijn 27 dagen lang gegijzeld'

Reacties

Bijna een maand na de nederlaag in de finale van de play-offs tegen Go Ahead Eagles weet De Graafschap het zeker: de club is na één seizoen weer gedegradeerd naar de Jupiler League. Het besluit om FC Twente te laten degraderen, is teruggedraaid. Tot verbazing van technisch manager Peter Hofstede.

De Graafschap verbaasd: 'We zijn 27 dagen lang gegijzeld'

'Er is een uitspraak geweest van de licentiecommissie. Ik neem aan dat daar mensen zitten die verstand van zaken hebben en diep op de materie zijn ingegaan. Dat is later ook nog eens bekrachtigd door de burgerrechter', zegt Hofstede tegen Voetbal International. 'Dan komt er nu een uitspraak van de beroepscommissie. Ik neem aan dat daar ook intelligente mensen zitten. Dan verbaast het mij zeer dat zij zeggen: de licentiecommissie heeft alles verkeerd gedaan.'

De Graafschap verkeerde sinds het 1-1 gelijkspel tegen Go Ahead (na 4-1 verlies) op 22 mei in onzekerheid. 'Wij zijn 27 dagen lang gegijzeld', verwoordt Hofstede dat gevoel. 'Er was onduidelijkheid over of we in de Ere- of in de Eerste Divisie zouden spelen. Dan vind ik dit besluit zeer vreemd. Wij hadden dit niet verwacht, ik denk niemand. We gaan nu kijken hoe we verder moeten en overleggen met onze jurist. We gaan bespreken wat we moeten doen.'

Doordat De Graafschap nu pas uitsluitsel heeft gekregen over de competitie waarin het komend seizoen speelt, waren De Superboeren niet in staat technisch beleid te maken. Verdedigers Robin Pröpper en Ted van de Pavert vertrokken transfervrij naar respectievelijk Heracles Almelo en PEC Zwolle, terwijl de interesse voor de door meer clubs begeerde Almere City FC-middenvelder Ricardo Kip niet concreet kon worden gemaakt.

De KNVB meldt dat het besluit onomkeerbaar is. 'De beslissing dat FC Twente de licentie behoudt, heeft als gevolg dat de degradatie van De Graafschap gehandhaafd blijft. Alleen als FC Twente de licentie definitief zou verliezen, kon de Graafschap de plek van FC Twente in de Eredivisie innemen. De uitspraak van de beroepscommissie is nu definitief, waardoor de degradatie van De Graafschap gehandhaafd blijft.' Of De Graafschap juridische stappen neemt, kon Hofstede nog niet zeggen. Eerder zinspeelde de club daar wel al op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.