Beroep FC Twente heeft succes, Tukkers blijven in Eredivisie

Reacties

FC Twente blijft alsnog behouden voor de Eredivisie. De beroepscommissie licentiezaken van de KNVB besloot vrijdag het besluit van de licentiecommissie om de Tukkers te laten degraderen naar de Jupiler League terug te draaien. Wel moeten de Tukkers een boete van 181 duizend euro betalen.

Beroep FC Twente heeft succes, Tukkers blijven in Eredivisie

Door deze beslissing is een faillissement van FC Twente afgewend. Interim-directeur Onno Jacobs van de Tukkers heeft meerdere keren gezegd dat het voortbestaan van de club op het spel zou komen te staan bij een degradatie.

De Graafschap
De Graafschap zal minder blij zijn met de beslissing van de licentiecommissie. De Achterhoekers degradeerden op sportieve gronden naar de Eredivisie, maar zouden weer worden opgevist als FC Twente definitief naar de Jupiler League zou moeten. Afgelopen week vingen de Tukkers nog bot bij de rechter in een poging de uitspraak van de licentiecommissie terug te draaien.

Volgens het reglement had de licentiecommissie maar twee opties om FC Twente te bestraffen voor de geconstateerde overtredingen: een geldboete van 45.250 euro of het intrekken van de licentie. De commissie koos voor optie twee, maar besloot de landskampioen meteen een nieuwe licentie te verschaffen die het mogelijk maakt in te stromen op het tweede profniveau, de Jupiler League. De beroepscommissie draait die beslissing nu terug.

De licentiecommissie stelde onder meer dat ze 'opzettelijk en doelbewust' is misleid door FC Twente. De Tukkers openen het seizoen op zaterdag 6 augustus met een thuiswedstrijd tegen Excelsior.

Lees hier de volledige uitleg van de beroepscommissie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.